Αυτό που είμαστε μέσα μας καθορίζει το πως ενεργούμε εξωτερικά. Πως δηλαδή ερμηνεύουμε τη ζωή και τα γεγονότα που διαδραματίζονται και κυρίως το πως αντιδρούμε σε αυτά!

Αυτό είναι που ονομάζουμε … ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ!

Για να συμβεί αυτή η δημιουργία χρειάζεται να φέρουμε σε ισορροπία και συνεργασία τον Συνειδητό μας Νου και τον Υποσυνείδητο και ως αποτέλεσμα να δώσουν εντολή στον εγκέφαλό μας ποιες σκέψεις θα κάνει ώστε να υλοποιήσουμε το στόχο μας. 

Φυσικά, ο εσωτερικός μας κόσμος είναι αόρατος και μέχρι σήμερα συνειδητός σε περιορισμένο αριθμό ανθρώπων. Ο κυριότερος λόγος είναι ότι δεν είχαμε εκπαιδευτεί ως ανθρωπότητα στην ύπαρξη και λειτουργία αυτού του αόρατου εαυτού. Όμως οι καιροί έχουν αλλάξει και καλούμαστε συνειδητά ως ανθρωπότητα να έρθουμε σε επαφή με αυτήν την εσωτερική δύναμη και να εξελιχθούμε συναισθηματικά, ψυχικά και πνευματικά …  με μία λέξη ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΚΑ!

Γνώση του Εαυτού…

Έχουν ειπωθεί πολλά για την Αυτογνωσία ειδικά τα τελευταία χρόνια!

Όμως τι πραγματικά είναι Αυτογνωσία; 

Αυτογνωσία είναι να γνωρίσεις σε βάθος τον Εαυτό Σου! Ζεις μαζί του τόσα χρόνια όμως τον γνωρίζεις πραγματικά; Γνωρίζεις τι φοβάσαι, που οφείλονται οι φόβοι σου και τι πραγματικά τους συντηρεί; Έχεις ρωτήσεις ποτέ τον εαυτό σου τι του αρέσει και με ποιες εμπειρίες και δραστηριότητες είναι πραγματικά χαρούμεν@; Ξέρεις με ποιες δράσεις νιώθεις δημιουργικ@ και πλήρης; Αν σου ζητούσα να μου πεις τώρα αυτές τις εμπειρίες, δράσεις και δραστηριότητες τις ξέρεις να μου τις απορρυθμίσεις;

Σε καλώ να γράψεις όλες αυτές τις ερωτήσεις σε ένα χαρτί και να τις απατήσεις όλες μία προς μία. Αφού τις απαντήσεις ξεκίνα να μετράς ΝΑΙ και ΟΧΙ. Αν τα ΟΧΙ είναι περισσότερα τότε χρειάζεται να ΣΕ μάθεις ειλικρινά. Να μπεις μέσα στα σκοτάδια σου, σε όσα έχεις ζήσεις και απωθήσει, σε όσα νομίζεις ότι έχεις ξεπεράσει αλλά σε τρώνε από μέσα και σε ορίζουν χωρίς εσύ να το βλέπεις ή να επιθυμείς να το δεις. Όλα αυτά που φοβάσαι πιθανόν να ανακαλύψεις και να αλλάξεις είναι όλα αυτά που σε ορίζουν και κατευθύνουν τις Σκέψεις, τις Επιλογές και τα Συναισθήματά σου.

Πεποιθήσεις & Αυτογνωσία:

Τι σημαίνει η γνώση του εαυτού;

Γνώση του Εαυτού πάνω από όλα είναι να μπεις σε όλη αυτή την διαδικασία έτοιμ@ να αναθεωρήσεις και να αλλάξεις πιθανόν και όλα όσα σου έμαθαν πως είναι ζωή. Να αποτοξινωθείς από «ΠΡΕΠΕΙ», «ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ» και «ΦΟΡΕΜΕΝΑ ΚΟΥΣΤΟΥΜΑΚΙΑ». Πιθανόν να χρειαστεί να απαρνηθείς τις πεποιθήσεις και τα πιστεύω που έχεις μάθει ότι «ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ … ΣΩΣΤΑ». Στην Αυτογνωσία χρειάζεται να μπεις έτοιμος να εξοστρακίσεις την δυσλειτουργικότατη πεποίθηση του ΣΩΣΤΟΥ και του ΛΑΘΟΥΣ και να μπεις καθαρό και άγραφο χαρτί πως ότι έχεις ζήσεις, ότι έχεις δημιουργήσει και ότι πρόκειται και επιθυμείς να κάνεις είναι αποτέλεσμα της εσωτερικής σου παρόρμησης να ανακαλύψεις τι πραγματικά είναι η ΖΩΗ … και κυρίως ΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΑΙ! Αυτή η παρόρμηση είναι η ίδια η ζωή … είναι γραμμένη μέσα στα κύτταρά σου και πυροδοτήθηκε από τη σύλληψή σου. Ακόμα και να της πας κόντρα, ακόμα και να αποφασίσεις να παραιτηθείς από αυτήν την ίδια τη ζωή η ζωή, το σύμπαν θα είναι πάντοτε εκεί για εσένα στέλνοντας τα αφυπνιστικά τους μηνύματα. Ακόμα και να την αφήσεις η ΖΩΗ δεν σε αφήνει ποτέ … ο ίδιος Σου ο Εαυτός αυτός ο εσωτερικός, ο παντοδύναμος δεν σε αφήνει ποτέ. Είτε τον ακούς είτε όχι τα μηνύματα σου τα λαμβάνεις … τις ευκαιρίες να σε γνωρίσεις τις έχεις! 

Πεποιθήσεις & Αυτογνωσία

Στην Αυτογνωσία κυρίως θα κληθείς να αναλάβεις την Προσωπική σου Ευθύνη

…την Ευθύνη του Εαυτού, των Επιλογών, των Αποφάσεων και των Δράσεων σου. Ξέρεις, το να κάνεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει και νιώθεις χαρά έχει και μια ευθύνη η οποία πολλές φορές τρομάζει είναι όμως τόσο μα τόσο γλυκιά και αναζωογονητική. Ακόμα και εάν η δράση δεν σου βγει όπως την έχεις φανταστεί το αίσθημα ότι έχεις κάνει είναι δικό σου, την επιλογή σου, έχεις πάρει το ρίσκο σου σε οδηγεί στην πλήρη ικανοποίηση. Ενηλικιώνεσαι και επιτέλους μπαίνεις στα δικά σου παπούτσια, στο δικό σου νούμερο και όχι στο νούμερο των άλλων.

Αλήθεια τώρα … Θα μπορούσες να χωρέσεις σε ένα παπούτσι μικρότερο ή μεγαλύτερο; Ένα παπούτσι που δεν είναι δικό σου και δεν σου ταιριάζει; Φαντάζομαι πως όχι! Είτε ήταν μικρό είτε μεγάλο δεν θα μπορούσες να περπατήσεις … πιθανότατα κάθε λίγο και λιγάκι θα σταματούσες, ίσως πονούσες και μπορεί στο τέλος να τα παρατούσες, να μην πήγαινες εκεί που είχες ξεκινήσεις να πας και επιθυμούσες τόσο πολύ να πας. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με τους Στόχους σου, τις Επιθυμίες σου και τη Ζωή που πραγματικά σε κάνει χαρούμεν@. 

Αν προσπαθήσεις να την πετύχεις επάνω στις επιθυμίες, τις προσδοκίες και τις απόψεις (τα πιστεύω και τις προσδοκίες) των άλλων δεν θα την επιτύχεις. Αν φοράς ξένα παπούτσια στην προσπάθειά σου να φτάσεις τη ζωή που επιθυμείς απλά θα σκοντάφτεις, θα σταματάς και θα καθυστερείς με πιθανότητα να τα παρατήσεις. Δεν θα έχεις το απαιτούμενο υλικό, την απαιτούμενη ενέργεια, τις πεποιθήσεις, τις σκέψεις και τα συναισθήματα που χρειάζεσαι προκειμένου να δημιουργήσεις όλα αυτά που επιθυμείς. Όμως αυτή η παραίτηση δεν είναι απλή …! Όταν παράτας τις επιθυμίες σου, τα όνειρά σου, την ευτυχία σου ουσιαστικά παρατάς εσένα! 

Πεποιθήσεις & Αυτογνωσία: 7 Βήματα Συνειδητοποίησης & Αλλαγής

Τι χρειάζεται να κάνεις λοιπόν; 

Χρειάζεται να αποφασίσεις να τα αλλάξεις όλα … να αλλάξεις Εσύ σε όλα! Όλα όσα γνωρίζεις, πιστεύεις ή έχεις μάθει.

Χρειάζεται να ανακαλύψεις τι κρύβεται μέσα σου, όλο αυτό το υποσυνείδητο υλικό, τις πεποιθήσεις, τα πιστεύω και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα της ζωής σου.

Χρειάζεται να επιλέξεις συνειδητά ποιες καταγραφές επιθυμείς να κρατήσεις και ποιες να αλλάξεις. Ποιους ανθρώπους θα έχεις κοντά σου, ποιους πιο μακριά και ποιους καθόλου. 

Χρειάζεται να αλλάξεις το λογισμικό σου, το πρόγραμμα που παίζει συνεχώς και ασυνείδητα μέσα σου, να το αναβαθμίσεις.

Χρειάζεται να αλλάξεις το λογισμικό σου και τις συνήθειες σου, να καλλιεργήσεις και να αποκτήσεις νέες συνήθεις εναρμονισμένες με όλα όσα επιθυμείς και σε κάνουν χαρούν@.    

Χρειάζεται να φέρεις σε αρμονία και ισορροπία τον Συνειδητό με τον Υποσυνείδητο Νου σου και να ορίσεις τις ΣΚΕΨΕΙΣ σου.

Με μία φράση … Χρειάζεται να Αλλάξεις Εσύ!

Αγαπημένο μου και Φωτεινό Πλάσμα είμαι η Αλεξάνδρα Coach, Mentor & Ενεργειακή Θεραπεύτρια και εύχομαι αυτό το άρθρο μου να σε βρίσκει σε φάση προσωπικής ανακάλυψης, προβληματισμού και εξέλιξης. Θα χαρώ πολύ να μοιραστείς τις σκέψεις, τις απόψεις και τα συναισθήματά σου για το άρθρο μου αλλά και τη ζωή γενικά. Μπορείς να κλείσεις μία ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΣΥΝΕΔΡΙΑ … θα χαρώ πολύ να γνωριστούμε!

error: ουπς... Όχι δεξί κλίκ.
Share This