Η ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ

Προκειμένου να εξελιχθείς, να πετύχεις και να βιώσεις όλα όσα επιθυμείς χρειάζεται να αποφασίσεις ότι συνεχώς αλλάζεις. Η αλλαγή είναι ζωή και η ζωή είναι εξέλιξη, άρα και η αλλαγή είναι εξέλιξη. Γι’ αυτό άλλωστε βρισκόμαστε σ’ αυτό εδώ τον πλανήτη, στη γη μας,  προκειμένου να λάβουμε τις κατάλληλες εμπειρίες για τον καθένα μας, ώστε να ζήσουμε και να εξελιχθούμε. Και αυτό λέγεται Ζωή. Όταν αγαπάμε τη ζωή αγαπάμε και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Η ζωή λειτουργεί μέσα από την αλλαγή και έχει σκοπό την εξέλιξη. Όταν αγαπήσεις και θαυμάσεις τη ζωή, θα χαρείς και θα αγαπήσεις και τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και σε βοηθάει και σε στηρίζει στην εξέλιξή σου. Τον τρόπο με τον οποίο σε βοηθάει και σε στηρίζει να βρεις το σκοπό της ζωής σου, το σκοπό για τον οποίον γεννήθηκες. Χρειάζεται να ξέρεις πως πάντοτε το σύμπαν βρίσκεται στο πλευρό σου, σε στηρίζει και σε βοηθάει ανάλογα με το τι εσύ εκπέμπεις και του ζητάς. Γι’ αυτό το λόγο διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή … για να μάθεις πώς να επικοινωνείς με το σύμπαν, με τον ύψιστο και βέλτιστο τρόπο για εσένα. Για να μπορέσεις να κάνεις αυτή την επικοινωνία πλήρως εποικοδομητική για εσένα … Μπορείς…!

Αυτό που κάνει τη μεγάλη διαφορά, που διαφοροποιεί τον καθένα μας είναι το πως θα επιλέξουμε να ζήσουμε Η επιλογή είναι πάντοτε δική σου! Αυτό που χρειάζεται πάνω απ’ όλα να σου γίνει απόλυτα συνειδητό είναι ότι προκειμένου να βιώσεις στη ζωή που επιθυμείς χρειάζεται να αναλάβεις πλήρως και στο 100% την ευθύνη του εαυτού σου! Χρειάζεται δηλαδή, να συνειδητοποιήσεις ότι η μέχρι τώρα ζωή σου είναι δικό σου αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα των πιστεύω σου, του τρόπου σκέψης σου, των πεποιθήσεων σου και των επιλογών σου. Όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται, όσο κι αν σε ξεβολεύει αυτό που διαβάζεις αύτη τη στιγμή κανένας δε σε ανάγκασε να κάνεις αυτές τις επιλογές που έχεις κάνει μέχρι τώρα. Και φυσικά, καλά έκανες και τις έκανες. Αν δεν τις είχες κάνει πιθανό να μη διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή τη στιγμή. Η εξέλιξή σου … το σημείο που βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή και το σημείο που επιθυμείς να πας είναι αποτέλεσμα και των μέχρι τώρα επιλογών σου και αυτό είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμα σου. Για να διαβάζεις αυτές εδώ τις γραμμές σημαίνει πως ήδη μια πτυχή μέσα σου έχει επιλέξει την αλλαγή, έχει επιλέξει την εξέλιξη και έχει κατανοήσει ότι υπάρχουνε κι άλλες εμπειρίες να ζήσεις … μα πάνω απ’ όλα έχει κατανοήσει ότι Μπορείς!

Τι σημαίνει όμως αναλαμβάνω την ευθύνη μου, την ευθύνη της ζωής μου, την ευθύνη του εαυτού μου; Καταρχήν σημαίνει πως αποδέχομαι τη ζωή μου μέχρι τώρα και τις μέχρι τώρα επιλογές μου καθώς και τα αποτελέσματα τους. Σημαίνει επίσης, ότι επιθυμώ να προχωρήσω κι άλλο στη ζωή μου και να κάνω και κάτι άλλο, δεν το ξέρω στιγμή απλά το επιθυμώ. Εκτός από τα παραπάνω, σημαίνει επίσης, ότι πλέον μου έχει γίνει απόλυτα συνειδητό ότι εγώ δημιουργώ την πραγματικότητα μου και ότι αφού εγώ είμαι ο Δημιουργός εγώ μπορώ να επιλέξω το σενάριο αλλά και κάθε σταθμό στην πορεία της ζωής μου. Μπορώ επίσης, να επιλέξω και κάθε εμπειρία καθώς και την δόνηση με την οποία επιθυμώ να ζήσω αυτή την εμπειρία, αν δηαλδή θα βιώσω εμπειρίες Χαράς ή εμπειρίες Φόβου. Γίνομαι συνειδητός και γίνομαι Δημιουργός στο σενάριο της ζωής μου και αυτό σημαίνει αναλαμβάνω την προσωπική μου ευθύνη. Και τώρα εγώ θα ήθελα να σου πω πως …

… Βασικά και Εσύ Μπορείς και Δημιουργείς οτιδήποτε επιλέξεις και επιθυμείς!

Και τώρα σε ρωτώ … Εσύ τι επιλέγεις να δημιουργήσεις σήμερα; 

Αφού συνειδητοποιήσω ότι ΕΓΩ είμαι ο Δημιουργός της ζωής μου και λάβω στο 100% την ευθύνη των επιλογών μου και των αποτελεσμάτων τους και συνειδητοποιήσω που βρίσκομαι, χρειάζεται να επιλέξω μέσα από εύκολα υλοποιήσιμους στόχους που επιθυμώ να πάω. Μέσα από μικρά μικρά βήματα Μπορώ και υλοποιώ αυτούς τους στόχους.

Πρώτο βήμα είναι να καταγράψω τους τρεις πρώτους στόχους μου … τον έναν βασικό και τους δύο βοηθητικούς. Προκειμένου βεβαίως να πετύχω αυτούς τους στόχους αναγνωρίζω πως χρειάζεται να συντονιστώ και να συνδεθώ με τις δονήσεις της συνέπειας και της πειθαρχίας!

Και τώρα σε καλώ να θέσεις τον ένα βασικό στόχο και τους δύο βοηθητικούς, δηλαδή να κάνεις τα πρώτα τρία βήματα της αλλαγής σου. Ή αλλαγή που επιθυμείς … η αλλαγή σου … συμβαίνει τώρα κι εσύ ξεκινάς τώρα…Μπορείς!

1.

2.

3.

Και τώρα σε καλώ να δεσμευτείς πόσο χρόνο την ημέρα θα αφιερώνεις για να πετύχεις αυτούς τους τρεις πρώτους στόχους τους, στόχους της αλλαγής σου.

«Εγώ ο/η Δεσμεύομαι ότι αφιερώνω …. Ώρα/ες την ημέρα ώστε να κάνω …., …., ….».

Και τώρα ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Ήρθε η ώρα να παρατηρήσεις πως νιώθεις και να το καταγράψεις. Χρειάζεται να καταγράψεις με απόλυτη ειλικρίνεια κατανόηση και αποδοχή το πως νιώθεις αυτή τη στιγμή. Σε καλώ να κλείσεις τα μάτια σου και να αφουγκραστείς εσένα και όταν είσαι έτοιμος η έτοιμη κατέγραψε στο τετράδιο σου όλα σου τα συναισθήματα αυτή τη στιγμή.

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ 

1.

2.

3.

 

Και τώρα ήρθε η ώρα για ακόμα ένα βήμα. Που στηρίζονται αυτά τα συναισθήματά μου; Εμφανίζονται κάποιοι φόβοι μέσα σ’ αυτά τα συναισθήματα και εάν ναι σε τι  με εξυπηρετούν; 

Αφού καταγράψεις όλα όσα αναδυθούν στην επιφάνεια από τα βάθη του ψυχισμού σου από τα βάθη του υποσυνείδητου σου χρειάζεται πάλι να κλείσεις τα μάτια και να αναρωτηθείς:

«Τι θα έκανε η Αγάπη τώρα;»

Οποιαδήποτε απάντηση και αν λάβεις καν την πράξη, μία πράξη προς τον Εαυτόν σου … αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ σου… Μπορείς!

error: ουπς... Όχι δεξί κλίκ.
Share This