Για εμένα προσωπικά τα Συναισθήματα είναι πηγή τροφής για τα δύο μέρη του Εαυτού (το εγώ ή προσωπικότητα και τον Ανώτερο Εαυτό ή Ύψιστο Δυναμικό)  μας ανάλογα με τη συχνότητα της δόνησής τους.

 

Η επαφή με το Συναίσθημα μας, μας ενδυναμώνει. Όσο πιο συχνά έρχεται σε επαφή ένας άνθρωπος με τα συναισθήματά του τόσο πιο δυνατός γίνεται. Έρχομαι σε επαφή με το συναίσθημά μου σημαίνει καταρχήν ότι αναγνωρίζω πως έχω συναισθήματα και κυρίως μου επιτρέπω να έχω συναισθήματα. Δεύτερον, σημαίνει πως μου επιτρέπω να συνδεθώ και να βιώσω τα συναισθήματά μου και τρίτον ότι αποδέχομαι όλα μου τα συναισθήματα όποια και αν είναι … καθώς όλα μου τα συναισθήματα είναι δικά μου! Δεν υπάρχουν «καλά» ή «κακά» συναισθήματα .. ξέρω πως έτσι έχουμε μάθει όμως κάτι τέτοιο σαφέστατα δεν ισχύει!

Τα συναισθήματά μας είναι εδώ για να μας εκπαιδεύσουν και να μας ενδυναμώσουν καθώς τα βιώνουμε. Όταν τα αρνούμαστε η τα απορρίπτουμε στην πραγματικότητα καθυστερούμε την ανάπτυξη και την εξέλιξή μας και μειώνουμε τις λειτουργίες και τις δυνατότητες εγκεφάλου μας.

Η αποκοπή από τα συναισθήματά μας, συρρικνώνει ολόκληρη την Ύπαρξή μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι όλοι οι νέοι ειδικοί και επιστήμονες πλέον παροτρύνουν και καθοδηγούν τους νέους γονείς να συζητούν με τα παιδιά για τα συναισθήματά και τους συμβουλεύουν να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους στο να βιώνουν τα συναισθήματά τους και να τα εκφράζουν με τελικό στόχο πάντοτε να τα βοηθήσουν να αποδεχθούν το κάθε τους συναίσθημα. Άλλωστε τα συναισθήματα είναι η πιο φυσιολογική διαδικασία Ύπαρξης σε αυτόν τον πλανήτη!! Ειδικά στην τρυφερή παιδική μας ηλικία ως άνθρωποι είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε «πως αυτό που νιώθω είναι εντάξει και πως είμαι αποδεκτός που το νιώθω». Με τον τρόπο αυτό μπορούμε να μεγαλώνουμε με σωματική και ψυχική υγεία ως ανθρώπινο είδος και να εξελισσόμαστε νοητικά και πνευματικά, φτάνοντας στο ύψιστο των ικανοτήτων και δυνατοτήτων μας.

Για να μπορέσουμε όμως να διδάξουμε την επαφή των συναισθημάτων στα παιδιά μας, εγώ και εσύ ως ενήλικες, χρειάζεται πρώτα από όλα να μάθουμε και να εκπαιδευτούμε εμείς οι ίδιοι στην παρατήρηση και διαχείριση των τα συναισθημάτων μας. Άλλωστε μόνο με το παράδειγμά μας μπορούμε να διδάξουμε και να παροτρύνουμε τα παιδιά μας και τον κόσμο όλο! Προκείμενου να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση χρειαζόμαστε αυτή την απίστευτη Σοφία Γνώσης που ονομάζεται εμπειρία ή βίωμα …

«Χρειάζομαι να το ζήσω για να το κατακτήσω!!»

AiCAN

Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το εκάστοτε συναίσθημα μας… χρειάζεται να το εντοπίσουμε, να εστιάσουμε σε αυτό, να το αποδεχτούμε, να το ζήσουμε και να το αγκαλιάσουμε. Όσο πιο πολύ αποδέχομαι και αγκαλιάζω το καθένα μου συναίσθημα τόσο πιο πολύ εμβαθύνω μέσα του, το αποκωδικοποιώ και λαμβάνω τα μηνύματα και τις ευλογίες που κρύβει μέσα του! Και να ξέρεις…

… όλα τα συναισθήματα κρύβουν Ευλογίες, Γνώση και Σοφία!!

Τα συναισθήματά μας είναι η γλώσσα του Σύμπαντος. Μέσω των συναισθημάτων μας το Σύμπαν μας μιλάει και επικοινωνεί μαζί μας. Το Σύμπαν δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας μέσω των γήινων γλωσσών. Το Σύμπαν δεν γνωρίζει Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά ή Κορεάτικα … αντίθετα γνωρίζει από Χαρά και Φόβο, δύο βασικά και θεμελιώδη συναισθήματα που παράγουν πραγματικότητες. Και τα δύο όμως αποτελούν δύο διαφορετικές εκφάνσεις της ίδιας ενέργειας, της Υψηλότερης σε συχνότητα ενέργειας … της ενέργειας της Αγάπης! Με βάση αυτά τα δύο θεμελιώδη συναισθήματα παράγονται και όλα τα υπόλοιπα.  Άρα, κάθε φορά που ένα συναίσθημα ξεπηδά από μέσα μου και προσπαθεί να μου τραβήξει την προσοχή είναι επειδή το Σύμπαν κάτι επιθυμεί να μου πει και αυτό το κάτι είναι πολύ σημαντικό καθώς είναι μία πληροφορία που προέρχεται από ένα πεδίο ύπαρξης Ανώτερης Νοημοσύνης εκατομμύρια έτη φωτός ανώτερη και από τον πιο έξυπνο άνθρωπο πάνω στη Γη!!

Για το λόγο αυτό, χρειάζεται κάθε στιγμή να αφουγκράζεσαι τον εαυτό σου… να γίνεσαι Παρατηρητής… να παίρνεις μία βαθιά αναπνοή… να κάνεις ένα βήμα πίσω και να παρατηρείς τι νιώθεις την κάθε στιγμή και ειδικά τις στιγμές που έχεις έντονη εναλλαγή συναισθημάτων ή βιώνεις έντονα συναισθήματα.

Και αναρωτήσου …

 • Τι με οδήγεί σε αυτό το συναίσθημα;
 • Συνέβη μήπως κάτι και νιώθω έτσι όπως νιώθω;
 • Μου αρέσει αυτό το συναίσθημα ή επιθυμώ να μην το ξανανιώσω; Εάν όχι … πότε έχω ξανανιώσει έτσι και τι δεσμεύομαι να κάνω για να μην το ξανανιώσω;

Εσύ… ο ίδιος χρειάζεται να ανακαλύπτεις την πραγματικότητα εκ των έσω και να κατευθύνει στη ζωή σου με αυτόν τον τρόπο. Στην πραγματικότητα αυτό είναι το δώρο της Ελεύθερης βούλησής σου!! Η διαχείριση των συναισθημάτων σου, η εξισορρόπηση τους και η εστίαση σου στα υψηλότερα συναισθήματα που πηγάζουν από την Αγάπη αποτελεί και την εσωτερική σου χειραφέτηση… αποτελεί το θεμέλιο λίθο της Ελευθερίας σου! Κλείνοντας…  θα ήθελα να σου πω… πως το Συναίσθημα  είναι εκείνο το πεδίο Ύπαρξης όπου ξεφεύγουμε από τα στενά όρια του νου και αφήνουμε ελεύθερο τον Εαυτό μας να νιώσει και να αφουγκραστεί μία άλλη πραγματικότητα που … ναι μεν δεν φαίνεται αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή και υπαρκτή!

ΑΓΑΠΗ …

Η Αγάπη δεν είναι μια αφηρημένη έννοια ούτε μια ουτοπική κατάσταση, κάτι το άπιαστο και συνεχώς επιδιωκόμενο! Η Αγάπη είναι συναίσθημα… είναι ενέργεια… κάτι σαν τον ηλεκτρισμό. Η Αγάπη, ως ενέργεια έχει δόνηση και συχνότητα. Η Αγάπη είναι πέρα για πέρα υπαρκτή και ρεαλιστική. Είναι μια κατάσταση Ύπαρξης η οποία επιτυγχάνεται και βιώνεται από επιλογή! Είναι το υψηλότερο δονητικά και σε συχνότητα συναίσθημα. Είναι μια κατάσταση ύπαρξης που επιτυγχάνεται μέσα από καθημερινή και συνεπή εκπαίδευση και εξάσκηση. Η Αγάπη ως δόνηση, είναι η πηγή της δημιουργίας του κόσμου μας και του κάθε κόσμου!

Ο ρόλος της Αγάπης στον δικό μας κόσμο είναι διττός. Η Αγάπη είναι η πηγή της δημιουργίας του κόσμου και ταυτόχρονα ο συνεκτικός του κρίκος. Όπου τα ποσοστά της Αγάπης είναι χαμηλά επικρατεί αποδιοργάνωση, αναστάτωση και χάος. Σε μια τέτοια κατάσταση βιώνουμε έντονη κούραση, νιώθουμε μπερδεμένοι και δεν ξέρουμε τι θέλουμε ή πως μπορούμε να έχουμε αυτά που θέλουμε. Ίσως ακόμα και να βιώσουμε απογοήτευση και παραίτηση. Σημασία έχει πως όλα αυτά είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε, αρκεί να το αποφασίσουμε και να αναλάβουμε ΔΡΑΣΗ! Ίσως χρειαστούμε λίγη βοήθεια στην αρχή, καθώς χρειάζεται να μάθουμε να διαχειριζόμαστε όλα μας τα συναισθήματα και κυρίως χρειάζεται να μάθουμε πως να διατηρούμε τη δόνηση μας στο δονητικό επίπεδο της Αγάπης!

Η Αγάπη είναι Συνειδητότητα άρα είναι κατάσταση Ύπαρξης! Η Αγάπη μέσα της εμπεριέχει κάποιες ποιότητες τις οποίες χρειάζεται να έχουμε κάνει δικές μας, να τις έχουμε αναγνωρίσει και να τις βιώνουμε καθημερινά και συνειδητά … να τις έχουμε κατακτήσει. Χρειάζεται δηλαδή να τις έχουμε κάνει τρόπο ζωής μας! Φυσικά, αυτό χρειάζεται καθημερινή εξάσκηση με συνέπεια και πειθαρχία άσχετα με τις ενστάσεις και αντιστάσεις που θα προκύψουν από την προσωπικότητά μας, στην οποία δεν αρέσουν καθόλου οι αλλαγές και τα ξεβολέματα.

Για το λόγο αυτό, είναι εδώ το High Emotional Coaching! Εξασκώντας τον εαυτό μας στη διαχείριση των συναισθημάτων μας, μπορούμε να αυξήσουμε τη Δύναμή μας, να καλλιεργήσουμε τις Ικανότητες και Δεξιότητές μας και φυσικά μπορούμε να κάνουμε Συνειδητές Επιλογές και Δράσεις με βάση τα συναισθήματα που επιθυμούμε να βιώνουμε.

Υπάρχουν δυο βασικά συναισθήματα μέσα από τα οποία βιώνουμε την καθημερινότητα μας… ο Φόβος και η Χαρά!

Με βάση αυτά, δημιουργούμε την καθημερινότητά μας. Είτε θα βιώνουμε τους φόβους είτε τις επιθυμίες μας και όλα όσα αγαπάμε και χαιρόμαστε για αυτά. Προκειμένου να επιτύχουμε τη σύνδεση μας με τη Χαρά και να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας, χρειάζεται επανεκπαιδευτούμε σε έναν νέο τρόπο σκέψης ο οποίος θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε έναν τρόπο ζωής. Μέσα από τη γνώση και διαχείριση των συναισθημάτων μας μπορούμε να δημιουργήσουμε και να βιώσουμε μια άλλη καθημερινότητα. Μπορούμε από μια καθημερινότητα που ασυνείδητα και με βάση υποσυνείδητους προγραμματισμούς υλοποιούμε τους φόβους μας να μεταβούμε σε μια νέα καθημερινότητα συνειδητής υλοποίησης των επιθυμιών μας και όλων όσων μας βοηθούν, ώστε να νιώθουμε πλήρεις, χαρούμενοι και σε ισορροπία.

Φυσικά, προκειμένου να γίνουμε συνειδητοί ως προς τις επιθυμίες μας χρειάζεται να βιώσουμε τους φόβους μας, να τους αναγνωρίσουμε και μετέπειτα συνειδητά και από επιλογή να τους μετουσιώσουμε σε επιθυμίες. Πριν από όλα αυτά όμως , χρειαζόμαστε το μάθημα, την εμπειρία του φόβου και σε αυτή τη βάση έχει στηριχθεί το High Emotional Coaching μοντέλο.

Είναι εδώ για να σε βοηθήσει να εντοπίσεις όλους εκείνους τους φόβους, τα πιστεύω και τις πεποιθήσεις που σε κρατάνε μια ανάσα μακριά από την ηρεμία, την ισορροπία, την αρμονία και την ολότητα που επιθυμείς να βιώσεις! Το πως και το τι σημαίνουν για εσένα όλα αυτά είναι κάτι που ΕΣΥ θα ανακαλύψεις καθώς εστιάζεις και γίνεσαι παρατηρητής των συναισθημάτων σου !! Εγώ αυτό που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου είναι πως…

…οι φόβοι μας είναι για να τους ζουμε!

Για παράδειγμα … θα σου δώσω ένα προσωπικό μου βίωμα:

ΦΟΒΟΣ: φοβάμαι να μιλήσω σε ένα κοινό … φοβάμαι να εκτεθώ και να τσαλακωθώ τόσο πολύ και επίσης έχω εντοπίσει ένα πολύ βαθύ υποσυνείδητο φόβο μην κατηγορηθώ για όσα λέω και πιστεύω.

ΕΠΙΘΥΜΙΑ: επιθυμώ όσο τίποτα άλλο στον κόσμο να βγω εκεί έξω και να μιλήσω σε ένα κοινό, να γίνω γνωστή και να μοιραστώ την αξία μου και τις γνώσεις μου με τον κόσμο … βαθιά μου επιθυμία είναι να με γνωρίσει ο κόσμος και να μεταφέρω το προσωπικό μου μήνυμα εκεί έξω!!

… τι χρειάζεται λοιπόν να κάνω; Μα φυσικά να δουλέψω με το φόβο μου, να τον κοιτάξω κατάματα και να αναλάβω ΔΡΑΣΗ!! Χρειάζεται να δουλέψω με τον φόβο της έκθεσης και τον φόβο της ανάληψης της προσωπικής ευθύνης των λεγομένων μου. Κάπως έτσι λοιπόν δουλεύει το High Emotional Coaching! Και τώρα θα μου πεις σε τι με εξυπηρετεί;

Μέσα από το High Emotional Coaching … μαθαίνω:

 • Εύκολους τρόπους να διαχειρίζομαι τα συναισθήματά μου.
 • Τι σημαίνει για Εμένα το κάθε μου συναίσθημα.
 • Εύκολες ασκήσεις και εξασκώ τον παρατηρητή μέσα μου ώστε σε κάθε στιγμή μου να λειτουργώ με Αυτοκυριαρχία και Ψυχραιμία.

Να ακούω … και να μιλώ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ !

Επίσης …

 • Συνδέομαι με την Υψηλακραδασμική ενέργεια του Σύμπαντος, την ενέργεια της Χαράς και υλοποιώ όσα επιθυμώ (νέα εργασία, νέος σύντροφος ή οτιδήποτε άλλο ο καθένας επιθυμεί) και βιώνω ευτυχισμένες στιγμές.
 • Εκπαιδεύω το νου μου σε έναν νέο τρόπο σκέψης … Συνδέω τα συναισθήματά μου με το σώμα μου και απελευθερώνω το σώμα μου από αγκυλώσεις, χρόνιους πόνους έως και βαριές ασθένειες.
 • Με εκπαιδεύω πώς να βάζω τα πλαίσιά μου και να λέω «ΟΧΙ» με Αγάπη!
 • Καλλιεργώ την ΑυτοΑξία μου και την Αυτοπεποίθησή μου.
 • Βάζω τάξη στο εσωτερικό μου χάος και επιλέγω τους στόχους που επιθυμώ να πετύχω το επόμενο 6μηνο.

Βάζω Στόχο και Επιτυγχάνω για τους επόμενους 6 μήνες … τη Ζωή που ΕΠΙΘΥΜΩ και μέχρι σήμερα απλά φαντάζομαι!

error: ουπς... Όχι δεξί κλίκ.
Share This