ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

Σήμερα επιθυμώ να σου μιλήσω για μία ανάγκη που κατά καιρούς έχουμε σχεδόν όλοι μας νιώσει … την ανάγκη της επιβεβαίωσης. Η ανάγκη επιβεβαίωσης μπορεί να πάρει πολλές μορφές. Σήμερα λοιπόν, θα σου μιλήσω για την ανάγκη επιβεβαίωσης που έχουμε οι περισσότεροι σε σχέση με τις επιλογές και τις αποφάσεις μας και θα μοιραστώ μαζί σου μία προσωπική μου εμπειρία. Τις περισσότερες φορές, προκειμένου να πάρω μία απόφαση και ειδικά όταν επρόκειτο για κάποιο πτυχίο, πρόγραμμα επιμόρφωσης ή ενεργειακή τεχνική ήμουν αναποφάσιστη και επιθυμούσα να έχω σημάδια ή επιβεβαιώσεις για το τι είναι το καλύτερο για εμένα ή πιο πρόγραμμα είναι κατάλληλο να ακολουθήσω. Σχεδόν πάντα, περίμενα από έξω την επιβεβαίωση ότι αυτό που μου βγαίνει να κάνω είναι καλό, σωστό ή αποδεκτό. Λες και εγώ δεν ήξερα ή καλύτερα φοβόμουν ότι δεν ξέρω ή δεν θα πάρω πάλι τη σωστή απόφαση. Αν και πλέον είχα διαβάσει και θεωρητικά ήξερα ότι δεν υπάρχουν σωστά και λάθη εντούτοις ένα μέρος μέσα μου, όχι ένα τυχαίο μέρος αλλά το μικρό εγώ μου, επέμενε σε αυτήν την ελλειπτική οπτική της μη αποδοχής και εμπιστοσύνης στον εαυτό μου. Αν και είχα αρχίσει να κάνω άλματα στο ΑυτοΓνωσιακό μου μονοπάτι και στην εξέλιξή μου, αυτό το μικρό εγώ προσπαθούσε με την κάθε ευκαιρία να βγει έξω και να με– προστατεύσει. Όπως και να είχε ήθελα να ξέρω ότι η απόφασή μου είναι αυτή που χρειάζεται για εμένα και ότι η εκάστοτε επιλογή μου θα είναι αποδεκτή. Φυσικά, επειδή το Σύμπαν μας αγαπά και ανταποκρίνεται πάντοτε στις επιθυμίες μας, ανταποκρίθηκε με αφθονία και στη δική μου επιθυμία για εξέλιξη, διεύρυνση και συνειδησιακή ανύψωση!

Τι έκανε?

Δεν μου έδωσε ούτε ένα σημάδι! Αντίθετα μου έδινε πληροφορίες τις οποίες χρειαζόταν απλά να ακολουθήσω χωρίς να ξέρω τι είναι αλλά με Πίστη και Εμπιστοσύνη ότι την κατάλληλη στιγμή θα απαντηθούν όλες μου οι ερωτήσεις και θα καλυφθούν όλες μου οι ανασφάλειες. Μετά από αρκετό καιρό, έντονες αντιδράσεις και αντιστάσεις, θυμούς και έντονη άρνηση παραδόθηκα. Άρχισα να ακολουθώ τις πληροφορίες και να τις εμπιστεύομαι. Μία τέτοια πληροφορία ήταν και η λέξη «vortex». Τη λέξη αυτή την σκέφτηκα πρώτη φορά σε έναν διαλογισμό περίπου 1.5 χρόνο πριν … στις αρχές του καλοκαιριού του 2019. Ήταν λες και κάποιος την τοποθέτησε  μέσα στις σκέψεις μου. Δεν την ήξερα σαν λέξη, δεν την είχα ξανά ακούσει και το κυριότερο δεν ήξερα και δεν καταλάβαινα τι σημαίνει. Όσο και να την έψαξα μετά το διαλογισμό στο ιντερνέτ δεν κατάλαβα ούτε τι σημαίνει ούτε για ποιο λόγο μου δόθηκε. Παρόλα αυτά, είχα μία έντονη παρόρμηση να την εντάξω στο λεξιλόγιό μου και να γράψω Δηλώσεις Επιβεβαίωσης εμπεριέχοντάς τη. Και το έκανα! Κάθε φορά που την επαναλάμβανα νοητικά αλλά κυρίως την έλεγα δυνατά, ένιωθα μία ψυχική ανάταση, μία δυνατή ενεργοποίηση και εγρήγορση. Ακόμα και εάν ένιωθα πεσμένη, λέγοντάς τη ή διαβάζοντας δυνατά άλλαζε άμεσα η διάθεσή μου! Ήταν μαγικό!!

 Είχα αρχίσει να ανακαλύπτω μόνη μου το νόημα μίας λέξης ακολουθώντας το συναίσθημα που μου δημιουργούσε. Όταν μοιράστηκα μία Δήλωση Επιβεβαίωσης με κάποιους μαθητές μου, μου είπαν ότι η δήλωση αυτή και ειδικά η λέξη «vortex» τους δημιουργούσε μία αίσθηση εφορίας και η διάθεσή τους  άλλαζε αυτόματα! Όταν με ρωτούσαν τι σημαίνει η λέξη, τους απαντούσα πως δεν ξέρω και περιέγραφα απλά τα συναισθήματά μου ή τις εμπειρίες μου μαζί της. Όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσω για το ποιο πτυχίο να ακολουθήσω η διαίσθησή μου ήταν ξεκάθαρη εξ αρχής. Μόλις είδα τη διαφήμιση της GLOBAL ACADEMY OF COACHING ήξερα ότι αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν για εμένα. Βέβαια το μικρό μου εγώ δεν με άφησε έτσι απλά να αποφασίσω και έτσι ξεκίνησα να ψάχνω για λεπτομέρειες. Ενημερώθηκα για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, έψαξα πληροφορίες για τη σχολή αλλά ήθελα και το εξωτερικό οκ, κάποιον να μου πει «ναι κάντο … ναι είναι καλό». Αυτός ο κάποιος φυσικά, δεν υπήρξε ποτέ και πουθενά. Έτσι, μετά από αρκετή σκέψη, εσωτερικό διάλογο, αυτοαμφισβήτηση και αναβλητικότητα πήρα μία βαθιά ανάσα και γράφτηκα στη σχολή. Ο λόγος για να γραφτώ ήταν ένας και μοναδικός: Η ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ ΜΟΥ! Αυτή η μικρή φωνούλα μέσα μου που μου έλεγε πως αυτό είναι για εμένα. Οι λόγοι για να μη γραφτώ … αμέτρητοι. Που θα βρω τα χρήματα? Μόλις μετακόμισα σε πιο ακριβό σπίτι? Μήπως ξεμείνω και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω στα έξοδά μου? Και αν συμβεί κάτι έκτακτο? Πως θα βάλω και λεφτά στην άκρη? Το διάβασμα? Είναι τώρα δυνατόν να ξανά αρχίσω τα διαβάσματα? Και αν βαριέμαι και τελικά τα παρατήσω και δώσω τόσα χρήματα άσκοπα? Κτλ κτλ … αυτές είναι λίγες από τις αμέτρητες εσωτερικές μου απορίες – επικρίσεις.

Και όμως γράφτηκα …. Ω ναι! Την τελευταία ημέρα των εγγραφών! Τα κατάφερα και υπερπήδησα όλα τα εσωτερικά εμπόδια που έβαλα και αισίως φτάνω στο πρώτο διαζώσης μάθημα. Και εκεί για πρώτη φορά εκτός του διαλογισμού ακούω από την διευθύντρια της σχολής και δασκάλα μας τη λέξη «vortex» και όχι μόνο αυτό … υπάρχει και ολόκληρο κεφάλαιο στο βιβλίο της στο οποίο αναλύει το «vortex» και τη σημασία του! Ήθελα απλά να σηκωθώ και να ουρλιάξω από τη χαρά μου … να μοιραστώ την εμπειρία μου και αυτό που ζούσα εκείνη τη στιγμή με όλους γύρω μου!! «Βλέπεις …»μου λέει μια σιγανή, ήρεμη και σταθερή φωνούλα μέσα μου, «να τη η επιβεβαίωση που ήθελες»! Μόνο που τότε δεν ήταν πλέον επιβεβαίωση αλλά επιβράβευση καθώς πήρα το ρίσκο, βγήκα από τη ζώνη άνεσής μου και φυσικά το Σύμπαν ανταποκρίθηκε επιβραβεύοντάς με!! Και να ξέρεις πως το Σύμπαν πάντα το κάνει αυτό … και πάντα θα το κάνει καθώς έτσι ξέρει να λειτουργεί!!

Από εκείνη τη στιγμή ήξερα πως είμαι στο καταλληλότερο σημείο την πιο κατάλληλη στιγμή και πως όλα είναι και πάνε εντάξει!! Πήρα το ρίσκο μου, με εμπιστεύτηκα και η επιβεβαίωσή μου ήρθε όταν πλέον δεν την χρειαζόμουν με τη μορφή επιβράβευσης!!  Και όπως ήταν αναμενώμενο, όλα πήγαν εντάξει και οι επιβραβεύσεις του Σύμπαντος δεν σταμάτησαν εκεί αλλά εμπλουτίστηκαν με το θαύμα ενός υπέροχου συντρόφου σε λιγότερο από 2 μήνες!!

 

Και τώρα κλείσε τα μάτια και νιώσε  …

Ποια απόφασή φοβάμαι να πάρω?

Για ποια κίνησή ή απόφασή μου επιθυμώ επιβεβαίωση?

Τι με εμποδίζει?

Τι χρειάζεται να κάνω προκειμένου να πάρω αυτήν την απόφαση ή να κάνω αυτήν την κίνηση?   

 Και κάντο … ΜΠΟΡΕΙΣ!

 

 

 

error: ουπς... Όχι δεξί κλίκ.
Share This